Mici secrete pentru o viaţă mai lungă

Specialiştii americani afirmă că un stil de viaţă sănătos şi activ ne ajută să ajungem la vârsta de 90 de ani.
O dietă sănătoasă, un stil de viaţă echilibrat, care să includă un program zilnic de exerciţii fizice şi renunţarea la tutun, ne ajută să trăim mai mult, susţin cercetătorii americani citaţi de “DailyMail”. Potrivit acestora, secretul longevităţii este la îndemâna fiecăruia dintre noi.
Persoanele care evită tutunul, dar şi acumularea kilogramelor în plus vor fi mult mai sănătoase şi într-o mai bună formă fizică, pe măsură ce vor înainta în vârstă, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Brigham, din Boston, afiliat Şcolii Medicale Harvard.
Medicii care au realizat studiul au observat că variaţiile stării de sănătate ale unei persoane sunt influenţate în proporţie de 75 la sută de principalii factori de risc: fumatul, dieta deficitară şi stilul de viaţă inactiv. Potrivit acestora, prin îndepărtarea factorilor care influenţează negativ sănătatea, putem duce o viaţă îndelungată, fără probleme majore de sănătate.

Un al doilea factor al imbatranirii este in mod clar tutunul. Ceea ce era iarba intelepciunii la indienii din America se dovedeste a fi un serios factor de risc pentru boli cardiovasculare si anumite cancere.

Probabil, ca in multe cazuri, ca anumiti subiecti sunt mai sensibili decat altii. Unele persoane vor fi, daca fumeaza, victime ale tutunului aproape sigur, este o chestiune de timp, de durata de expunere la risc. Dar altii, care nu sunt susceptibili de asa ceva, ar putea fuma fara sa fie in pericol! Este posibil chiar ca tutunul sa-i protejeze pe cei pe care nu-i ucide, intarziind aparitia maladiei Alzheimer si a anumitor boli ale intestinului! Este inutil sa ne sprijinim pe cazuri izolate pentru a extrapola la cazul propriu. Cunoasteti poate un centenar care, la mai bine de 100 de ani, inca fuma. Si noi! Dar nu suntem egali in fata diferitelor riscuri. Si suntem incapabili sa prezicem ceva valabil in ceea ce ne priveste. Fumand, jucam asadar la ruleta ruseasca, numai ca in loc sa avem o singura minge si cinci locuri goale in suport, ar fi mai degraba invers. Studiile epidemiologice incep sa construiasca profile de susceptibilitate pentru diferite riscuri.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 răspunsuri to “Mici secrete pentru o viaţă mai lungă”

 1. numaifuma Says:

  http://numaifuma.ablog.ro/

 2. numaifuma Says:

  http://numaifuma.do.am/

 3. hch Says:

  „Cunoasteti poate un centenar care, la mai bine de 100 de ani, inca fuma. Si noi! Dar nu suntem egali in fata diferitelor riscuri.”
  Si atunci? Care-i problema?
  PS. Fumez.

 4. Dodo Says:

  ooo da…cu siguranta…strabunicul meu fumeaza de pe la vreo 20 de ani iar acum are 84 si inca o duce bine, chiar daca sta numai in pat la tv si mananca tot felul de prajeli…si la ce bun sa traiesti mult daca viata de un cosmar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: